#telített zsírsavak



Most épp az derült ki, rákot okoz, ha napraforgó- vagy kukoricaolajban süt
 

Most épp az derült ki, rákot okoz, ha napraforgó- vagy kukoricaolajban süt

Ki tudja ezt követni? Egyik nap a kolbász, a vörös hús és a szalonna, most épp arról adtak kis tudományos közleményt a leicesteri De Montfort Egyetem kutatói, hogy napraforgó- vagy kukoricaolajban sütni sokkal károsabb, mint vajban és zsírban. Mi ennek az oka? A frissen publikált kutatás eredményei szerint amint a növényi olajok felmelegednek, hevítésükkel rákot okozó, mérgező anyagok keletkeznek.

hvg.hu hvg.hu

A zsír minőségétől is függ a spermiumszám
 

A zsír minőségétől is függ a spermiumszám

A sok telített zsírsavat tartalmazó étrend a spermiumszám csökkenésével köthető össze, míg az omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend mellett nagyobb a spermiumok koncentrációja - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.

MTI MTI